fredag

TGIF pizza


Det er noe med fredager og pizza! Det hører liksom sammen!
Jeg kjøper aldri pizza. Det er sååå enkelt å lage selv, mye billigere enn kjøpepizza og på toppen av alt så vet du hva du spiser...

Dagens pizza her i huset består av
(til 2 pers.)

pizzadeig (lages på morgenen)
ca 3 dl mel ( jeg brukte en 50/50 blanding av speltmel og hvetemel
ca 1 ss salt
litt sukker
1 ts pizzagjær
2 dl lunkent vann
bland alt sammen til en ganske løs deig, dekk den med plastfolie og sett den til heving  på et lunt sted.

Dagens topping på pizzaen var :
Eldorado pastasaus med basilikum
mozzarella
grønne oliven
ruccola
basilikum
cherrytomater

Pizzadeigen tilsettes litt mer mel mens du elter den slik at den får en fastere konsistens. La den deretter etterheve 10-15 min. Jeg kjevler aldri pizzadeigen, da blir den flat og livløs. Den skal klemmes og strekkes ut i riktig størrelse.
Pizzabunnen stekes på full guffe til den har fått litt farge, da tar du den ut og legger på tomatsaus og ost.
Stek videre til osten er godt smeltet.. når du tar den ut ..legger du på oliven , tomater, ruccola, basilikum /( evnt serrano/parmaskinke)  og nyter med en gang!

Vintips : Barone montalto , italia 129,-

veldig enkelt ... veldig godt!

 God fredag

Ingen kommentarer: