tirsdag

sommerens potetsalat


til 4 pers trenger du :

0,75 kg nypoteter
2 dl rømme 
0,5 dl majones
4 ss sylteagurk
1 vårløk (evnt purreløk eller rødløk
1/2 -1 dl frisk finhakket gressløk
1 ss sitronsaft
litt sukker 
salt og pepper

og så gjør du følgende:

vask potetene og kok dem møre med skallet på i saltet vann. obs pass på så de ikke koker for mye, for da blir det potetstappe i stedet ) et godt tips er å legge de støste potetene nederst i kjelen og å ikke bruke for mye vann. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen. 
Hakk vårløk og sylteagurk og finhakk gressløk.
Bland rømme, majones, sylteagurk, vårløk og gressløk og smak til med sitronsaften som er rørt ut med litt sukker, salt og pepper.
Avkjøl potetene og skjær de deretter  i  ønskede biter og vend inn dressingen.



Ingen kommentarer: