onsdag

god og mettende vegetarlasagne


Dette trenger du til ca 4 pers

3 hvitløksfedd
1 løk
1 ts salt
pepper
2 ts tørket oregano
1/2 - 1 squash (kuttes i små terninger)
1 paprika (kuttes i små terninger)
ca 250 sopp ( aromasopp smaker godt her)( kuttes i små terninger)
1 boks moste økologiske  hermetiske tomater, evnt rester av pastasaus , salsa , chili sin carnesaus)
Hvis du bruker hermetiske tomater så kan du tilsette litt (ca 1 ts) sukker
Lasagne er jo opprinnelig restemat så her er det bare å bruke det du har av grønnsaker  i kjøleskapet.

Hakk opp hvitløk og løk og stek det blankt  i olivenolje. Tilsett oregano,oppkuttet squash, sopp og paprika og la det surre noen minutter.
Tilsett det du har av tomatsaus/salsa o.l. Hvis du bruker hermetiske tomater så tilsetter du også 1 ts sukker og lar det småkoke 4-5 minutter.

og så ostesausen:
2 ss smør feks bremyk
2 ss økologisk mel
7 -8 dl melk ( jeg bruker havremelk)
100 -200g revet ost ( ta det du har i kjøleskapet:  mozerella,  norwegia, parmesan, jarlsberg, cheddar  o.l. )
smakes til med litt raspet muskatnøtt, salt og pepper
Smelt smør og tilsett mel mens du pisker det sammen over middels varme. Tilsett melk litt etter litt mens du rører slik at det ikke klumper seg. Gi sausen ett lite oppkok mellom hver gang du tilsetter melk slik at du kan kontrollere konsistensen. Tilsett 3/4 av osten du har raspet og rør til den smelter. 

Finn frem en fin form som du smører med smør eller olje

Fordel grønnsakssaus, lasagneplater, ostesaus, grønnsakssaus..lagvis til kjelene er tomme. Husk at du alltid avslutter med ostesaus. På toppen strør du resten av osten.
Stekes på 200 grader  midt i ovnen i ca 30 min. Alle stekeovner er forskjellige så det er smart å følge med underveis. Legg over aluminiums folie hvis den blir mørk på toppen.
Serveres med en god salat og et glass Chianti vin 
Buon appetito!



Ingen kommentarer: