lørdag

Kveitemiddag



Kveitefilet

Saltbades med med neve grovt salt i 5 -10 minutter. Skyll saltet av og tørk fiskestykket.
Ha salt og pepper på den hvite siden. 
 Stek kveitefileten på skinnsiden på middels varme i rikelig med smør. La stykkene steke langsomt igjennom, uten at de vendes. Øs over stekefett jevnlig. Filetene er ferdig når de flaker seg ved et lett trykk.


Sandefjordssmør


0,5 dl kremfløte
4 ss kruspersille
200 g smør
1/2  sitron, saften av
salt og pepper

Kok opp fløte og la det koke litt inn til det blir tykt, ca fem minutter. Ta av varmen. Skjær smøret i terninger. Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. (Bruk gjerne hvitt pepper). Om du skal varme den opp så må den ikke koke.

Glaserte gulrøtter

3 gulrøtter
1  appelsin 
1 stilk  rosmarin 
2 ss  smør 
2 ss  honning 
0,5 ts  salt 
0,5 ts  pepper 




Press saften av appelsin og finhakk rosmarin. Smelt smør i en kasserolle, og ha i saft av appelsin, rosmarin og honning. Skrell og skjær gulrot i staver, og ha i kasserollen.
La gulrotstavene surre til de er myke. Dryss over litt salt og pepper like før servering.




Stekt fennikel

Skjær en fennikel i tynne skiver. Smelt smør i en gryte og stek fennikel undr omrøring til den begynner å mykne. 


~*~

Annrett fisken med kokte mandelpoteter, glaserte gulrøtter, stekt fennikel og en dæsj sandefjordsmør
og NYT!

Ingen kommentarer: