fredag

Creme Brulée med sorbet



*en g o d dessert*
 
Knasende søtt, kremete og syrlig!
 den kan virkelig anbefales!

Enkel og grei å lage er den også

man tager:
nok til 6 pers.
8 eggeplommer
1 vaniljestang
3 dl fløte
2 dl H melk
80 g sukker  

rør eggeplommer med 
halvparten av sukkeret. 

Trekk fløte/melk blandingen med frø skrapet ut og resten av vaniljestangen og resten av sukkeret til 60 grader,
og la det trekke i ca.15 min

Bland inn eggeplommer/sukker 

sil og fyll opp i tallerknene

Sett tallerknene i langpanne 
og fyll opp med varmt vann

Bakes i ovnen på 110 grader 
i ca 30 minutter 

Til den er passe fast..
 den vil sette seg mer 
 når den avkjøles 

Dette kan gjøre i 
GOD TI
før den skal serveres 

   
Før servering toppes den 
med ett lag 
 sukker 
og enten 
brennes med skibrenner
eller 
stekes under grillelementet
 til sukkeret
 blir til gyllent 
 og deilig sprø karamell  

Og så:
kronen på verket
  Bringebærsorbet:

250 frosne bringebær
saften av en 1/2 sitron

1/2 dl vann
1/2 dl sukker 

 kok opp
sukker, vann og sitron
 så avkjøles det litt
 tilsettes bær 
 deretter
 siles det hele  
for å fjerne frø
 og så 
rett i fryseren.




Ingen kommentarer: