onsdag

brunostis med marinerte bær

 fra fru Ingrid på Røisheim

Denne desserten er så utrolig god!
kan bare 
a n b e f a l e s!!



brunostis

2,5 dl melk
2 dl kremfløte 
2 ts vaniljesukker
150 g brunost
5 eggeplommer
100 g sukker
1 ss glukose

-Kok opp melk, fløte, vaniljesukker og brunost

-rør til osten er smeltet

-ta av varmen

-pisk eggeplommer og sukker godt sammen

-sil brunostblandingen og rør den inn i eggeblandingen

-kok opp under opprøring og tilsett glukosen

-ta av varmen med en gang

-Blandingen skal ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt

-avkjøl

-frys i ismaskinen eller hell i porsjonsformer og frys




Marinerte bær

5 dl vann
2dl sukker
2 kanelstenger
6 stjerneanis
2 vaniljestenger
ca 500 g bær

-Kok opp vann, sukker og krydder
 og la det stå i minst 1 time

-sil

-tilsett bær

-la marinere i minst 2 timer

Severes i dype skåler
 med is på toppen

Ingen kommentarer: