søndag

deilig spansk suppe

40 ml olivenolje
175 g løk, skrelt og finhakket
5 g hvitløk, skrelt og finhakket
50 g stangselleri, finhakket
100 g frisk spinat, vasket og hakket
350 g friske tomater, uten kjerne og skåret i større biter

1/2 squash kuttet i små terninger
1 bx kikerter (avrent vekt)
1,3 l grønnsaksbuljong
Havsalt og svart pepper fra kvern
Ekstra virgin olivenolje
 

¨¨¨¨
 
Varm olivenolje i en stor kjele
Tilsett løk, hvitløk og stangselleri og squash.
Senk varmen og stek langsomt i 15 min under lokk.
Når grønnsakene er myke, fortsett å frese de til de har fått litt farge.
Tilsett tomater, kikerter og grønnsaksbuljong.
Kok opp, senk varmen og la det småkoke i omtrent 40 min.
Tilsett spinat og kok opp igjen.
Kjør 30 % av blandingen til puré i en kjøkkenmaskin.
Hell det tilbake i kjelen sammen med resten av suppen, rør om
og smak til med salt og pepper.
Trekk kjelen av varmen og rør inn 2 eller 3 ss god spansk
ekstra virgin olivenolje.

1 kommentar:

GryNoKa sa...

Mmm elsker suppe, og denne så kjempegod ut! : )