søndag

meksikansk helg

  oj som vi har kost oss i helgen! Tre dager til ende med hot'n spicy meksikansk mat! Vi hadde faijitas , med guacamole og salsa på fredag, nachos med guacamole og salsa på lørdag og restene på søndag ..
NACHOS
500 g kjøttdeig

1 stk løk

olje/smør til steking

2 stk fedd hvitløk

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts  brunt sukker

2 bokser bønner

2 dl tomatsaus (eller bare hakkede tomater fra boks)

2 stk rød chili

2 ss koriander, hakket

1 ss sitronsaft

salt og pepper

tortillachips

150 g ost, revet 


Forvarm ovnen til 220 grader.

Finhakk løken. Stek den gyllen i olje. Hakk hvitløk og stek i ett minutt til.

Ha i kjøttdeigen og stek den til den får god farge. Del den opp mens du steker. Ha i chilipulver, kumin, sukker, bønner og tomatsaus. La det koke i ca 10 minutter. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Legg kjøttdeigen på en ildfast form. Hakk chili og legg den på toppen. Legg tortillachips rundt langs kanten.

Dekk med revet ost og sett den i ovnen til osten smelter


Guacamole
2 stk avocado
saften av ½ stk lime
1 ss finhakket løk
2 ts hakket rød chili
1 båt hvitløk - finhakket
smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte


Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene. Hakket vårløk kan brukes i stedet for vanlig løk. Smak til med salt og pepper. 


SALSA RANCHERA

2 løk
2 fedd hvitløk
1 grønn chili
4 tomater
1 lime
(oregano)
Varm opp tørr stekepanne og legg i skrelte løk delt i to, hele skrelte hvitløk, og hel chili. La det steke til alr er lett brent. Ta dem ut og legg i hele tomater. Stek til skallet sprekker. Kjør alt til en grov salsa med en stavmikser. Smak til med salt, lime og litt olje.

BIFF FAIJITAS
400g mørbradbiff eller annet kjøtt/kylling
2 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
2 fedd hvitløk
1 grønn chili
oregano
kajennepepper  ( evnt 1 pose faijitaskrydder)

Skjær løk, rød og grønn paprika, chili og hvitløksfedd i skiver. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Fres grønnsakene og hvitløk og la det surre i 15 min. strimle kjøttet ,krydre med oregano og kajenne eller tilsett faijitaskrydderposen under stekingen. Stek kjøttet med litt olje i varm panne  og tilsett grønnsakene.


Ingen kommentarer: