onsdag

No-need-2-knead

 
-det koster deg bare noen skarve kronestykker  og noen få minutter å lage
 
Det du trenger er:
  • 7,2 dl hvetemel (3 cups)
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 1/2 ts salt
  • 3.6 dl vann ( 1 1/2 cups)
bland det tørre
hell i vann,
og rør det sammen med hånden til det er samlet til en deigklump ( som er ganske løs)
Ikke kna 
legg over plast eller liknende
sett det litt kjølig men ikke i kjøleskapet ( 12-15 grader)
la det stå der og kose seg i  ca 12 timer. 

jeg pleier å blande sammen deigen på kvelden (19-tiden)  og lar den stå til neste morgen
..neste morgen skrur jeg stekeovnen på fullt
og setter en kjele uten plasthåndtak inn
legger et kjøkkenhåndkle på benken og drysser på en halv desiliter sammalt rug
heller deigen på
bretter sammen deigen med en slikkepott = liksom 4 kanter som brettes inn 
innbretten blir undersiden av brødet
når ovnen er varm vippes deigen ned i den varme kjelen  
obs legg på et tett lokk
la det steke i 30minutter med lokk 
og videre i 15 minutter uten lokk
avkjøles på rist 
et voila! et nydelig , saftig hjemmebakt brød 
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Line!

Härligt hembakat! Jag heter Rikard Häggander och jobbar på General Mills PR-byrå Agency. Vi skickar ut produktprover bland annat från bageriföretaget Betty Crocker och andra som Häagen-Dazs, Green Giant och Old El Paso, nu är ett nytt Burrito Kit på väg från Old El Paso. Om där intresserad så får du gärna maila mig en postadress eller ställa några frågor om du så vill. Ha de gott!

/rikard@agency.se