torsdag

Torsk med Chili


Denne nydelige oppskriften fant jeg hos Trines MatBlogg
Den ble testet  på gutta i huset .. og
hver smitt og smule ble spist opp

Ovnsbakt torsk
ca 500 gram torskefilet
maldonsalt
hvit pepper
*
Ovnsbakte provencetomater
2 tomater, delt i to
litt olivenolje
provencekrydder
*
Chilismør
3 ss smør
1 sjalottløk, finhakket
2-3 ss soyasaus
litt rød chili, finhakket
ca 1 ss timian, finhakket
*
Garnityr
3 skiver parmaskinke eller annen skinke/bacon
*
sukkererter ( her brukte jeg gulerøtter)
1-2 ss smør
*
Poteter eller annet tilbehør etter ønske

Legg tomatene i et ildfast fat med snittsiden opp og drypp litt olje over. Krydre med provencekrydder og stek ved ca 200 grader i ca 20 minutter.Smelt smøret i en kjele og la det småputre ca 15 minutter. Fjern skummet som danner seg underveis. Smøret blir etterhvert brunt. Bland sammen sjalottløk, soyasaus, chili og timian i en liten bolle. Rett før servering rører du sammen smøret og chiliblandingen, som da vil være klar for bruk.
Legg fiskefiletene på et smurt ildfast fat. Ha over litt olivenolje og krydre med salt. Stekes ved 200 grader i ca 12-15 minutter, til den er passe stekt og såvidt faller fra hverandre.


Stek parmaskinken i middels varm stekepanne, til den blir sprø. La den renne av på litt kjøkkenpapir. Du kan eventuelt erstatte parmaskinke med annen skinke eller bacon.
Smelt smør i en liten kjele og tilsett sukkerertene. Varm de opp og la de surre noen minutter til de er gjennomvarme, men fremdeles har beholdt noe av spensten.


Anrett sukkerertene på en tallerken og legg torskefileten oppå. Ha over 1-2 ss med chilismøret og legg skinkeskiven oppå. Serveres med de stekte tomatene og poteter eller annet tilbehør etter ønske.

Jeg serverte retten med ovnsstekte mandelpoteter. (Del i to på langs, drypp med olje og strø på litt maldonsalt. Stekes ved ca 225 grader til potetene er gjennomstekte og har fått en fin farge.)

Ingen kommentarer: