lørdag

Julemiddag hos Lines Country Living


foto:  jeanetteskreativeutbrudd.blogspot.com
Ribbe med sprø svor

Rut opp svoren parallelt med ribbeina.

Gni godt inn med grovmalt pepper og salt.

Legg ribba i langpanne med svoren opp. Putt en asjett e.l. under, slik at ribba er litt høyrere på midten og fettet renner bort.

Hell over 2 dl vann og dekk med alu.folie.

Sett ribba midt i ovnen på 230 grader og la den dampe i 45 min.

Fjern folien, men la asjetten ligge og reduser varmen til 200 grader.

Sett panna tilbake midt i ovnenog la ribba steke videre i ca 1 - 1,5 timer (tynnribbe)

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, men de siste minuttene er det greit å bruke grillen. Ha ovnsdøra åpen og følg godt med.

La ribba hvile i ca 20 min slik at kjøttsaften setter seg og blir saftig og god.

Medisterkaker

1 kg grovmalt svinefarse
1 ss salt
3 ss potetmel
7 dl melk
1 ts nymalt hvit pepper
Litt ingefær, nellik og reven muskatnøtt

Bland melk og krydder og spe deigen sakte. Stek kakene i 2 min på hver side før du lar de trekke i ca 6 min i vann som er tilsatt løk, laubærblad, hel peppper og buljong.

Brun saus

Mel og margarin brunes i jerngryte. Tilsett/spe  opp med kraften som medisterkakene har trukket i.

Tilsett kraften fra den stekte ribba, men ikke fettet.

Smak til med salt og pepper.

La sausen småkoke i ca 1 time så blir den blank og fin :)

Dette serveres sammen med 
medisterpølser/gode wienerpølser, poteter, surkål, rødkål, svisker, tyttebær, epleringer

foto: jeanetteskreativeutbrudd.blogspot.com/


 
karamell pudding
1,5 l form

1 liter H-melk
1 dl fløte
1 vaniljetang
2 dl sukker
7 egg
3-4 eggeplommer

Kok opp melk og fløte med splitta vaniljetang. Når den er kokt opp, ett tilside med lokk. Ca 15 min.

Pisk eggeplommer og egg.

Når melk og fløte har stått i 15 min, ta opp vaniljestangen og tilsett sukker. Løs opp.

Tilsett egg og sil det hele 2 ganger.

Helle i form om er tilsatt smeltet sukker.( Smelt sukker i en stekepanne og hell karamellen i formen og vend på den slik at sausen blir jevnt fordelt.)

Settes i langpanne, nederste hylle i vannbad (kaldt vann) i ca 1 time på 170 grader. Sjekk om den er ferdig ved å slå litt på formen og se at puddingen ikke disser.

Avkjøl i formen.

Karamellpuddingen kan godt lages ett par dager på forhånd. 

Når du skal servere, setter du formen i varmt vann til du ser at karamellsausen tyter opp. For å hvelve ut puddingen er det lurt å legge fatet opp ned på formen, og så vende raskt!

For å være helt sikker på at puddungen har sluppet formen for du vender den,  kan du ta en kniv langs kanten av formen.
~*~

Karamellpuddingen pyntes med krem
og serveres sammen med krumkaker og krokanis

~God Jul~

Ingen kommentarer: