lørdag

en italiensk aften

I går inviterte vi noen gode venner på et deilig måltid bestående av 

bruschetta,

lasagne

og tiramisu
B R U S C H E T T A
Italiensk landbrød

tomater

noen blader basilikum

2 hele hvitløksfedd

*salt, pepper, olivenolje og oregano

Kutt opp tomatene og legg de i en bolle. Tilsett basilikum, hvitløk,salt, pepper, olje og oregano til tomatene og rør godt sammen. La det hvile ca 1 time. Toast noen brødskiver landbrød, ha på tomatblanding og 
nyt med en gang

L A S A G N E


Bolognese:
1 løk
50 gram bacon
300 gram kjøttdeig
salt, pepper
1 gulrot
1 stangselleri
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 1/3 dl rødvin
1 1/3 dl kjøttbuljong
frisk oregano, basilikum eller
timian
 
100 gram revet parmesan
 1 oppkuttet mozzarella

 Finhakk løk og bacon. Stek løken blank i olje sammen med bacon og kjøttdeig. Rør slik at blandingen blir småkornete. Smak til med salt og pepper.
  
Riv gulrot og selleri og tilsett sammen med tomater, tomatpuré, rødvin, buljong og krydderurter. Rør alt godt sammen.

La putre under lokk i 1/2 time. Fjern lokket og la sausen putre videre til den tykner og koker litt inn.

BECHAMEL SAUS
1 liter melk
100 g smør
100 g mel
revet muskatnøtt
salt


Smelt smøret på lav varme, og tilsett melet og rør med en tresleiv til det har en glatt konsistens. 

Varm melken i en kjele og tilsett det gradvis i mel-smør blandingen mens man rører. 

Det skal varmes til kokepunktet og bli tjukk og jevn
*røre røre*

smak til med muskatnøtt og salt
Ha først bechamelsaus i en smurt form, deretter lasagneplater, bolognese-bechamel-lasagneplater osv
under det siste laget med lasagneplater tilsettes også mozzzarellaen. Avslutt med et lag bechamel og dryss på parmesanost

Steke på 180 grader i ca 30 -40 min

Serveres med salat
 
 
T I R A M I S U



300 g mascarpone
3 eggeplommer
3 eggehviter
3 spiseskjeer sukker
2 - 3 kopper espressosterk kaffe + 1 dæsj Baileys
1 pk sponge fingers (italiensk fingerkjeks)
2 spiseskjeer kakaopulver

Pisk eggeplommer og sukker sammen, og tilsett mascarponen.Pisk dette godt.

Stivpisk eggehvitene i en annen bolle. 

Bland alt forsiktig sammen.

Lag kaffen og avkjøl den i en flat skål.Tilsett Baileys i kaffen. 
Dypp kjeksene i blandingen (på begge sider)og dekk bunnen i en form med de.

Deretter smøres ett lag av kremen over. 

Legg ett nytt lag kjeks og avslutt med krem på toppen. 


Sikt kakao over kaken.

and 
E N J O Y


2 kommentarer:

swimzy sa...

Åhhh dette ser ut som en flott aften:) kos deg masse:)

mvh siv anita

Sjarmerende-Gjenbruk sa...

...du frister og gjør alt så lekkert...Takk for maten! KLEM