torsdag

Pai med asparges og laks


Mager paibunn:
3 ½ dl hvetemel
60 g smør
1/2 beger  Kesam
½ ts salt
2 – 3 ss vann

Bland alt til paibunnen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i plast ca. 30 minutter. 

Trykk eller kjevle deigen ut i en paiform, 24-26 cm i diameter. 
Trykk den godt til i bunn og opp langs kanten. Prikk bunnen med gaffel.
Forstek paibunnen ved 225 °C i ca. 10 minutter

eller bruk den raske varianten:
Ferdig  paibunn. Rull deigen ut og dekk paiformen, 24-26 cm i
diameter. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen
kjølig, ca. 15 minutter. Ikke nødvendig å forsteke.


4 – 6 porsjoner


Fyll:
100 g røkt laks
200 g asparges
3 dl  revet ost
2 dl melk
½ beger Kesam
3 egg
1 ts salt
¼ ts pepper

Gi aspargesen et raskt oppkok, og skyll den i kaldt vann.
Del den i to. Skjær lakseskivene i strimler og legg dem
sammen med asparges i paibunnen, strø over osten. Visp
sammen melk, egg, kesam, salt og pepper. Hell blandingen
over laksen og osten. Stek paien i nedre del av ovnen til
den har satt seg og fått fin farge.

200 °C i 30 - 40 minutter for hele paien.

1 kommentar:

swimzy sa...

Den ser veldig god ut:) Dette skal jeg prøve ut:)